Хочу замовити яблучний оцет через інтернет, але хвилююсь, що замість натурального продукту можуть підсунути звичайний столовий оцет, підфарбований карамеллю. Як ви визначаєте, що оцет справжній, а не підробка? Може, є якісь ознаки чи поради, щоб не витратити гроші даремно?
Я для себе виробив правило: дивлюся на склад і прозорість рідини. У натурального яблучного оцту часто є осад на дні, і це нормальне явище. Якщо ж рідина ідеально прозора, то, швидше за все, вона вже фільтрована й пастеризована, а користі в ній менше.
У мене був випадок, коли замовив оцет у пластиковій пляшці, і він виявився звичайним підфарбованим. Відтоді звертаю увагу, щоб була скляна тара й бажано зазначено «raw» або «unfiltered». Такий оцет має більш виражений аромат і смак, навіть легку кисло-солодку ноту.
Беру яблучний оцет https://maudau.com.ua/category/otset/typ_211=yabluchnyi-2 на Маудау вже не перший раз. Раніше шукав по аптеках і супермаркетах, але там то нема, то якась підозріла якість. Тут зручно — замовив, і через пару днів уже на пошті. Я використовую його і для салатів, і для маринаду до м’яса — смак реально відрізняється від дешевих підробок. Раджу брати кілька пляшок одразу, бо розходиться швидко, особливо якщо готуєш часто. Ще плюс — там завжди можна перевірити відгуки інших покупців, і це реально допомагає. Жодного разу не траплялось, щоб товар був прострочений чи з дефектом. Якщо хтось думає, що онлайн замовляти ризиковано, то я вже перевірив — у них все чітко. Тому можу сміливо порадити.