Як часто можна робити лазерну епіляцію?

Тема в разделе "Не усадьбой единой", создана пользователем Mekino, 28 Май 2025.

1. Mekino

Mekino Гуру

Дівчата, мені так набридло волосся по тілу, особливо мене бентежать пахви та ноги, бо там його видно, воно чорне. Які методи видалення не пробувала — все не підходить: бритва — подразнення, віск — боляче і теж висипає, креми — нульовий ефект. Вже реально думаю про лазерну епіляцію, бо чула багато відгуків. Хто робив? Що можете сказати? Я от хотіла уточнити, дівчата: а як часто взагалі можна робити лазерну епіляцію? Бо чула, що іноді не можна надто часто, щоб шкіра встигала відновлюватись. Мені теж цікаво, і хочу спробувати, але боюсь пересолити

2. Koilana

Koilana Гуру

Як пишуть на сторінці https://tvoemisto.tv/news/yak_chasto_robyty_lazernu_epilyatsiyu_158945.html,
    лазерна епіляція - один із найефективніших і затребуваних методів видалення волосся в небажаних місцях. Вона дозволяє надовго забути про бритву, віск і креми-депілятори. Для досягнення максимального результату потрібно правильно підібрати інтервали відвідувань салону. У статті ми докладно розповімо, як часто роблять епіляцію лазером. А також від чого це залежить і як можна побудувати індивідуальний графік відвідувань.
    Чому важлива регулярність в епіляції?
    Лазер діє лише на волоски, що у стадії активного зростання — анагена. У середньому, у будь-який момент часу лише 15–30% волосся знаходиться у цій фазі. Інші або «сплять», або відмирають. Саме тому одного візиту до салону недостатньо: щоб «зловити» всі волосяні фолікули в потрібній стадії, потрібний курс сеансів, проведених з певним інтервалом.
    Як часто потрібно ходити на лазерну епіляцію?
    Середні інтервали залежать від зони:
    - Обличчя (верхня губа, підборіддя, щоки) - кожні 3-4 тижні.
    - Пахви, бікіні (глибоке і класичне) - раз на 4-6 тижнів.
    - Ноги, руки, спина - кожні 6-8 тижнів.
    Потрібно пам'ятати, що така частота — орієнтовна. Лікар-косметолог може скоригувати розклад, залежно від індивідуальних особливостей пацієнта.
    Від чого залежить частота процедур?
    Незважаючи на стандартні рекомендації, кожен клієнт має свою схему. На частоту впливають:
    - Тип шкіри та волосся. Чим вони темніші і жорсткіші — тим швидше помітний ефект, і потрібно менше сеансів.
    - Гормональний фон. Порушення гормонального балансу (наприклад, при полікістозі або під час вагітності) здатні уповільнити або прискорити волосяний ріст.
    - Зона епіляції. Залежно від кровопостачання та щільності волосяного покриву зростання може відбуватися швидше чи повільніше.
    - Тип використовуваного апарату. Александритовий, Діодний, Неодимовий, ЕЛОС, 3Д прилади мають різну глибину проникнення та ефективність.
    Скільки всього процедур буде потрібно зробити?
    Для більшості клієнтів достатньо 6-10 сеансів, щоб досягти стійкого ефекту гладкості. Але комусь може знадобитися більше — особливо за наявності світлих, тонких або пушкових волосків. Після закінчення курсу бажано ходити на процедури, що підтримують, раз на 6–12 місяців.
    Що буде, якщо робити лазерну епіляцію дуже часто?
    Це не прискорить результат, а навпаки може призвести до подразнення епідермісу, порушення його бар'єрних функцій і зниження ефективності методу. Якщо волосся ще не перейшло в активну фазу, лазер просто не зможе його «знищити».
    Коли робити наступну епіляцію?
    Оптимальне рішення - орієнтуватися на рекомендації фахівця та стан шкіри. Хороший орієнтир - поява нових волосків, які тільки почали пробиватися. Саме в цей момент вони найбільш уразливі для апаратури.
    Чи можна робити лазерну епіляцію влітку?
    Так, але з обережністю. Сучасна гібридна апаратура дозволяє працювати навіть на засмаглій шкірі, але треба суворо дотримуватись рекомендацій щодо захисту від сонця: використовувати сонцезахисний крем (SPF 50+), уникати засмаги мінімум за 5 днів до і після походу в салон.
    Висновок
    Частота лазерної епіляції - індивідуальний параметр, що залежить від багатьох факторів. У середньому, між процедурами має пройти від 4 до 7 тижнів. Щоб досягти максимального ефекту і зберегти здоров'я, важливо дотримуватися порад фахівця, не нехтувати перервами і стежити за станом волосся.
    Якщо ви хочете позбутися небажаної волосистості надовго - почніть лазерний курс і довіртеся професіоналам EpiLaser. Грамотно складений графік сеансів дозволить насолоджуватися гладкою шкірою цілий рік без зайвого дискомфорту та витрат часу.

3. Mekino

Mekino Гуру

А ви не знаєте хорошу студію в Києві? Бо хочеться піти не аби-куди, а щоб і спеціалісти нормальні, і апаратура сучасна. Можливо, хтось вже десь проходив курс і може порадити?

4. Koilana

Koilana Гуру

Свого часу була у декількох студіях. Але можу порадити студію Epi Laser у Києві http://uzhgorod.in/chudova-studiya-epi-laser-po-elos-epilyatsiyi-v-kyyevi/ вони роблять ЕЛОС епіляцію - це комбінація лазера та світла, що дозволяє ефективно видаляти навіть тонке або світле волосся. Мені сподобалось, що процедури безболісні, там дуже уважні косметологи, і ще вони реально дотримуються стерильності. Можна записатись на консультацію — все пояснюють, ніякого "впарювання". І ціни адекватні як для столиці. Я туди хожу вже другий місяць — дуже задоволена!

5. Massta

Massta Гуру

Я теж чула про Epi Laser! Подруга казала, що там дуже нове обладнання, і вони роблять все не просто на совість, а й з душею. Там ще якісь акції часто бувають для нових клієнтів — знижка на перший сеанс або на пакет процедур. Думаю, це якраз варіант, де вартість відповідає якості.

6. Koilana

Koilana Гуру

Так, дійсно, у них чудові умови!

7. Mekino

Mekino Гуру

Дівчата, звучить справді переконливо. Ще таке спитаю: мені хтось згадував про якусь 3D епіляцію — це щось нове? Чим вона відрізняється від звичайної лазерної або ЕЛОС? Хтось пробував?

8. Koilana

Koilana Гуру

Я якраз нещодавно читала про ексклюзивну 3D лазерну епіляцію https://barb.ua/uk/blog/3d-lazernaya-epilyacziya у тій самій мережі Epi Laser. Це такий новітній підхід — комбінують різні види лазерного випромінювання, щоб глибше і точніше впливати на волосяну цибулину. В результаті — менше процедур, ефект довший, і підходить навіть для чутливої шкіри. Я ще не пробувала, але планую. Почитати можна на їхньому сайті — там все розписано поетапно.

9. Mekino

Mekino Гуру

Дякую, дійсно корисна інформація, буду записуватися, отримала відповіді на всі запитання!

10. Massta

Massta Гуру

Так, лазерна епіляція - це дійсно дуже крута процедура

Поделиться этой страницей