Привіт! Підкажіть, будь ласка, як правильно звільнитися з роботи під час війни? Які є процедури і нюанси? Чув, що зараз діють спеціальні правила, але не впевнений, що все правильно розумію. Чи потрібно заздалегідь попереджати роботодавця, і які документи для цього потрібні?
Вітаю! Звільнення під час війни має певні особливості, але основні принципи залишаються незмінними. Вам потрібно написати заяву про звільнення за власним бажанням або іншу, в залежності від причини. Якщо підприємство працює, роботодавець зобов’язаний оформити це офіційно та видати трудову книжку.
А як бути, якщо підприємство тимчасово припинило роботу через бойові дії? Чи можу я вимагати звільнення дистанційно або поштою? І як переконатися, що все оформлено правильно, якщо не можу особисто прийти до офісу? Дуже боюся помилитися і залишитися без необхідних документів.
Якщо у вас така складна ситуація, і ви не впевнені, як треба діяти, найкраще знайти юриста, який спеціалізується на трудовому праві. Наприклад, є платформа Правовсім https://pravovsim.org/lawyers - там надают безкоштовну правову допомогу. Там можна знайти юриста навіть дистанційно, якщо немає можливості зустрітися особисто. Під час війни є багато нюансів, які можуть ускладнити процедуру звільнення. Юрист допоможе правильно оформити заяву, уникнути помилок у документах і захистити ваші права. З З власного досвіду скажу: краще перестрахуватися і отримати консультацію, ніж потім виправляти юридичні проблеми.