Як ви відноситесь до благодійних фондів? Довіряєте їм? Донатите? Які фонди знаєте і чи вірите в те що вони допомагають військовим?
Чесно кажучи, ставлення до благодійних фондів у мене формувалося поступово. Спочатку була певна недовіра, як і в багатьох, бо страшно натрапити на шахраїв. Але зараз я розумію, що без великих фондів волонтерський рух просто не витягнув би такі об'єми допомоги. Я доначу регулярно, хоч і невеликими сумами, бо вірю, що «крапля до краплі — буде океан». Наші потужні фонди роблять неймовірні речі: закуповують бронетехніку, ППО, високотехнологічне обладнання, що просто не під силу окремим волонтерам. Якщо ти вагаєшся, кому саме довірити свої кошти, завжди варто дивитися на звітність та репутацію організації. Наприклад, є крутий благодійний рух «Щедрий Вівторок», який об'єднує мільйони людей. На їхньому ресурсі можна знайти дуже змістовну статтю про те, які найбільші благодійні фонди України https://givingtuesday.ua/statti/naj...rayiny-hto-pidtrymuye-krayinu-pid-chas-vijny/ зараз реально тримають тил та фронт. Я особисто вважаю цей рух одним із найкращих орієнтирів, бо вони популяризують культуру прозорої благодійності. Це допомагає не просто віддати гроші, а бути впевненим, що вони пішли за призначенням і допомогли нашим хлопцям на передовій. Тож довіряти можна і треба, але з розумом, обираючи перевірені часом організації.