Підкажіть, будь ласка, можливо, хтось стикався з подібним. У мого кота останні кілька днів дуже дивна поведінка — він став млявий, майже не реагує на звук, ніби не впізнає мене, а ще почав ховатися під ліжком і зовсім відмовляється від їжі. Здається, навіть почав хитатися, коли ходить. Я дуже хвилююся, бо такого за ним ніколи не помічав. Чи можуть такі симптоми свідчити про якесь серйозне захворювання? Не хочеться панікувати завчасно, але й чекати, що "само пройде", теж страшно. Поділіться, будь ласка, хто щось знає.
Теж була подібна ситуація з моїм котом. Спочатку він просто менше грався, думав — вікове. Потім почав блювати пінкою, а шерсть втратила блиск. Ветлікар сказав, що це були ознаки хвороби печінки. Добре, що не зволікав і звернувся одразу, бо могло б усе закінчитись набагато гірше. Коти часто не показують, що їм боляче, тому будь-яка зміна в поведінці — сигнал. Тепер я уважніше слідкую за найменшими дрібницями, бо здоров’я кота — це відповідальність.
В нашого кота якось з’явилась дивна звичка сидіти в кутку і дивитися в одну точку. Спочатку подумав, що просто каприз, але потім з’явився тремор, а ще він перестав приходити до мене на руки, хоча завжди був дуже лагідний. Виявилось, що в нього були проблеми з нервовою системою через інтоксикацію. Ветеринар пояснив, що такі зміни в поведінці — серйозний симптом. Лікували довго, але тепер усе добре. Головне — не зволікати, навіть якщо зміни здаються незначними.
Скажу відверто, я раніше не звертав великої уваги на те, як поводиться мій кіт. Думав, що якщо він спить більше звичайного або не підходить до миски — то просто настрій поганий. Але минулого літа ситуація змінилась: він раптово перестав гратись, в нього була суха шкіра, став часто дихати з відкритим ротом і немов зависав на одному місці. Це були ознаки серцевої недостатності, хоча я ніколи б не подумав. Якби не швидка реакція лікаря — міг втратити його. З того часу я більше не ігнорую дрібниці. І всім раджу, якщо ви помічаєте щось незвичне у поведінці кота, не відкладайте. До речі, є класний блог торговельної марки PURINA, там добре розписано про незвичайні і тривожні симптоми, які можуть свідчити про хвороби котів https://www.purina.ua/articles/cats/health/symptoms/unusual-cat-illnesses Дуже інформативно, допоможе зорієнтуватися, що є нормою, а що — сигналом до дій.