Потрібно купити каналізаційні труби для заміни старої внутрішньої системи. Хочу підібрати діаметри так щоб не було засмічень і зайвого шуму. Не можу визначитись між сірими та помаранчевими, бо не знаю чи є різниця для внутрішнього використання. Потрібна порада що ставити у ванній і кухні.
Коли міняв систему у квартирі, поставив сірі труби діаметром 50 на кухню та ванну, а на стояк брав 110. Вони легкі і монтуються без проблем. Головне не економити на якісних гумових ущільнювачах, бо саме вони відповідають за герметичність. Помаранчеві більше підходять для зовнішніх робіт у землі.
У себе в будинку я додавав окрему лінію від пральної машини і зрозумів що від шуму багато залежить від товщини стінки труби. Якщо труба тонка, звук води дуже чутний. Для спокійної роботи краще брати безшумні або товстостінні моделі. Ще перевіряйте щоб всі муфти були однакового виробника, інакше зібрати герметично важко.
Під час капітального ремонту мені довелося повністю переробляти каналізаційний вузол, і я можу описати що виявилося найважливішим. Спочатку здавалося що досить просто підібрати діаметр і муфти, але ключовою стала якість пластику. Дешеві труби змінюють форму при нагріванні та стисканні, тому через рік з’являються дрібні протікання. Мені потрібна була труба каналізаційна я замовив її на сайті vodaland, і звернув увагу на жорсткість та рівність внутрішньої поверхні. Коли внутрішній шар гладкий, вода проходить без завихрень і система не забивається. На стояк встановив товстостінну трубу, завдяки чому шум від спуску унітаза практично не чути. У місцях поворотів ставив два коліна по 45 замість одного на 90 щоб не створювати навантаження на потік. Так конструкція працює рівномірно і не зношує гумові кільця. Після монтажу всі стики обробив силіконом щоб уникнути мікропротікань. За два роки експлуатації жодного разу не доводилося чистити або розбирати систему.