Коли бачиш, як у когось біля будинку квітнуть розкішні лілії — відразу хочеться так само. У мене є сонячна клумба, і я вже подумки уявляю ці величні квіти. Але ніколи раніше не саджала їх сама. Продавці так гарно описують усе, що важко зорієнтуватись. Як правильно обрати цибулини лілій, щоб не помилитися?
Я теж колись вагалася, перш ніж посадити свої перші лілії. Головне — обирати цибулини з твердою, пружною структурою без цвілі та гнилі. Найкраще купувати їх весною або восени в перевірених магазинах чи розплідниках. Зверни увагу на сорт — одні більш стійкі до хвороб, інші вимагають укриття на зиму. Добре приживаються азіатські та трубчасті гібриди. І ще одне: не бери ті, що вже проросли — це ризиковано. Якщо зробиш ставку на якість, а не тільки на зовнішній вигляд, то клумба точно порадує!
Після того, як ми з дружиною завершили ремонт на дачі, вирішили зайнятись озелененням. Хотілося чогось особливого, вишуканого, що тішило б око з весни до осені. Вибір упав на лілії — ці квіти завжди здавались мені символом витонченості й сили водночас. Мені порадили купити ліліі https://agro-market.net/ua/catalog/cat/331/ тут. Замовив кілька упаковок — доставка була швидкою, все ретельно запаковано. Цибулини якісні, тверді, без слідів гнилі. Цієї весни вони розквітли, і тепер кожен, хто приходить у гості, захоплюється нашою клумбою. Не думав, що квіти можуть приносити стільки задоволення — тепер планую розширити колекцію ще більше.