Шукаю хороші скляні контейнери для приготування і зберігання їжі. Хочу такі, щоб підходили і для мікрохвильовки, і для холодильника. Замовляла колись набір на іншому сайті прийшли тріснуті. Поверненням морочитися не хочу, тому шукаю перевірене місце. Цікаво, які ви використовуєте і чи варто брати набором чи краще поштучно.
Я взяв набір скляних контейнерів минулого року, і це, мабуть, одна з найкращих покупок. Скло товсте, прозоре, без жодних сколів. Кришки із засувками й ущільнювачем нічого не підтікає. Для обідів на роботу саме те. Використовую і в мікрохвильовці, і в морозилці, все добре тримає. Якщо плануєте купувати, беріть одразу набір це дешевше, ніж по одному.
Я раніше брала пластикові, але після кількох тижнів з’явився запах і подряпини. Перейшла на скляні, і різниця колосальна. Їжу видно, легко мити, ніякого жиру, що не відтирається. Для запікання теж зручно просто знімаєш кришку і ставиш у духовку. Єдине, що зверніть увагу, кришки не всі термостійкі, тому краще не класти їх біля гарячої духовки. Для зберігання супів і соусів ідеально, нічого не проливається.
Я замовляв харчові скляні контейнери https://maudau.com.ua/category/kharchovi-konteinery/material_237=sklo-85 на цьому сайті, там реально широкий вибір і зручно сортувати за матеріалом і об’ємом. Раджу обирати боросилікатне скло воно стійке до перепадів температур, не тріскає і не мутніє. Якщо використовуєте для приготування, то краще прямокутні, бо вони краще поміщаються у духовку. Для холодильника зручніші круглі, особливо для соусів і готових страв. Мені подобається, що на сайті одразу видно, які контейнери підходять для посудомийки та мікрохвильовки. Я беру набори по 3–5 штук, вигідніше і виглядають гармонійно на кухні. Упаковка завжди надійна, жодного разу не отримував пошкоджених. Тепер тільки такими користуюсь, бо зручніше, ніж будь-які пластикові аналоги.