Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, хто стикався з гідравлічними фільтрами Filtrec? Потрібно замінити фільтр у гідросистемі, але раніше брав інші бренди, і досвіду з Filtrec немає. Чи є якісь нюанси під час встановлення або підбору? Чув, що треба враховувати не лише розміри, а й певні технічні параметри, але не впевнений, наскільки це критично. Цікавить практичний досвід і поради, щоб не допустити помилок.
Привіт! Filtrec — нормальна фірма, я б сказав навіть дуже. У нас на виробництві вже років п’ять ставимо, і жодних проблем не було. Головне — підібрати саме той номер, що відповідає твоїй моделі гідроблоку. Якось колега взяв «щось схоже» — і все, система почала перегріватись і фільтр не тримав тиск. Ще порада: дивись не тільки на розміри, а й на пропускну здатність та клас фільтрації. У Filtrec з цим все добре, але підбирати треба уважно.
Дякую за відгук. А скажіть, ви підбирали фільтр самостійно чи консультувались з постачальником? Просто я бачив кілька варіантів із подібними характеристиками, але не впевнений, який краще підійде. І ще — чи є у них якісь офіційні каталоги, щоб можна було звірити параметри перед замовленням?
Так, підбирав через постачальника, і це реально полегшило життя. Вони відразу запитали модель обладнання, умови роботи, тиск у системі, і самі сказали, який номер брати. Не ризикуй підбирати «на око» — можна втрапити в халепу, бо навіть різниця в пропускній здатності впливає на роботу. Щодо каталогу — він є, але ще простіше глянути онлайн, де вже все розписано по моделях. До речі, номер фільтра по Filtrec теж на посадочній сторінці https://ultrafilter.com.ua/catalog/...skie/dhd95g10b-filtrec-filtr-gidravlicheskiy/ , і там зручно звірити сумісність. У мене був випадок: думав, що підходить один артикул, а виявилось, що в моїй системі трохи інший діаметр посадочного місця. Добре, що уточнив перед замовленням, бо інакше втратив би час і гроші.