Скільки реально часу йде доставка машини з іншої країни до України?

Тема в разделе "Болталка", создана пользователем Grigori88, 13 Ноябрь 2025.

1. Grigori88

Grigori88 Гуру

Я планую замовити доставку авто з‑за кордону до України та цікаво дізнатися, скільки реально часу це займає на практиці. Чи враховуєте ви весь ланцюг, від виїзду з країни‑відправника, морського або автовозного перевезення, очікування в портах, перетин кордону та митне оформлення до того моменту, як автомобіль опиниться у вас вдома? Наприклад, якщо машина з Європи або зі Сполучених Штатів. Я чув, що з Європи це може бути тиждень‑два, а з Америки чи Азії місяці. Чи це відповідає дійсності?

2. Lutikov

Lutikov Гуру

Я нещодавно отримав авто, замовлене із Європи, і можу поділитися своїм досвідом. Від вибору до фактичного прибуття пройшло десь десять днів: авто виїхало з країни‑відправника, потрапило на автовоз, перетнуло кордон, пройшло митне оформлення та доставлено до мого гаража. Усе пройшло без серйозних затримок.
    Хочу підкреслити, що це саме варіант із близької країни Європи, тому й термін був таким коротким. Якщо маршрут складніший, наприклад із США чи Азії, думаю, варто закладати більше часу.

3. Grigori88

Grigori88 Гуру

А чи могли б ви уточнити, чи виникали додаткові затримки після прибуття в порт України, наприклад через митне оформлення, сертифікацію, доставку по місту? Я точно хочу розуміти, куди краще звернутися, щоб мінімізувати затримки. Боюся, що сам придумую маршрут і можу натрапити на довге очікування. Як думаєте, чи краще довірити доставку професіоналам і звернутися до спеціального сервісу?

4. Lutikov

Lutikov Гуру

Так, після прибуття в український порт був етап митного оформлення та сертифікації, це додало кілька днів, але не тижнів. У моєму випадку маршрут був простий і країна‑відправник близька, тому загальний час був короткий. Якщо ж ви маєте справу з авто з США чи Азії, будьте готові до значно довшого очікування, від 45 до 120 днів.
    Тому, щоб мінімізувати власний клопіт і спростити логістику, я раджу скористатися сервісом Імпорт авто
    Це дозволяє довірити доставку, оформлення та доставку до вашого міста професіоналам, але все одно слід враховувати, що маршрут, тип транспорту, країна відправлення, завантаженість портів і кордонів впливають на час доставки. Мій практичний висновок, якщо авто із Європи, орієнтовно 1‑2 тижні; якщо зі США чи Азії, 2‑3 місяці. Також додайте кілька днів на митне оформлення після прибуття.

Поделиться этой страницей