Сушена бузина ціна/якість: 300 грн за кг — це нормально сьогодні?

Тема в разделе "О работе форума", создана пользователем Grigori88, 25 Октябрь 2025.

1. Grigori88

Grigori88 Гуру

Хочу поділитись дилемою. У мене плантація бузини, урожай великий, але знайти покупців офлайн практично нереально. Приймальні пункти або закриті, або пропонують копійки. Думаю спробувати онлайн, але ніколи не продавала через інтернет. Як це працює на практиці? Чи є сенс, якщо я невеликий виробник і маю лише кілька тонн ягоди?

2. Koilana

Koilana Гуру

У мене свій цех по переробці ягід, і я якраз купую бузину. Колись теж шукав постачальників тільки через знайомих, але це забирало купу часу. Зараз усе роблю через онлайн. Просто заходжу на аграрну платформу, виставляю запит, і продавці самі надсилають пропозиції з фото, цінами, обсягами. Так я знайшов постачальників із трьох областей. Зручно, що можна перевірити рейтинг користувача і побачити, чи він активний. Онлайн-торгівля ягодами це вже норма, і для малого господарства це навіть вигідніше, ніж здавати посередникам.

3. Lutikov

Lutikov Гуру

Я пробувала виставити бузину на продаж цього року, просто щоб перевірити, чи хтось взагалі зацікавиться. Додала короткий опис, фото, вказала, що ягоди свіжі, ручний збір. І що цікаво вже наступного дня відгукнулося троє покупців, один навіть приїхав особисто. З того часу я регулярно користуюсь онлайн-платформами. Це набагато ефективніше, ніж чекати, поки хтось згадає, що в тебе є ягода. Якщо правильно оформити оголошення, усе працює як годинник.

4. Mekino

Mekino Гуру

Якщо говорити про конкретну платформу, то найкраще рішення це https://agga.ua/buzina-1 я через неї вже двічі продавав бузину і один раз купував саджанці. Agga це не звичайна “дошка оголошень”, а справжня спільнота аграріїв.
    Там кожен може знайти потрібну категорію: ягоди, техніка, насіння, оренда землі. Я виставив оголошення про продаж бузини, і вже через добу мав чотири запити від закупівельників. Плюс можна домовлятись напряму без посередників, обговорювати ціну і доставку.
    І ще один плюс фільтри. Вибираєш свій регіон, тип продукції, і система показує лише релевантні результати. Завдяки Agga я зекономив час, знайшов стабільного покупця і тепер користуюсь нею постійно. Якщо займаєтесь ягодами дуже раджу, воно того варте.

Поделиться этой страницей