Хто вже купував жіночу блузу-оверсайз: як вона сідає на фігуру?

Тема в разделе "Болталка", создана пользователем Lutikov, 17 Ноябрь 2025.

1. Lutikov

Lutikov Гуру

Привіт усім, мені цікаво дізнатись думку спільноти: хто вже купував жіночу блузу-оверсайз і може поділитись, як вона сідає на фігуру? У мене тип фігури «груша» — талія помітна, стегна ширші, і часто оверсайз-крій або сидить занадто вільно, або взагалі губить форму. Хотілося б почути реалізований досвід: чи блуза виглядає акуратно, чи додає об’єм там, де не потрібно, чи навпаки добре врівноважує пропорції. Чи треба обирати свій звичний розмір чи зменшувати, чи враховувати довжину, плечі, рукави особливо? Дякую за відгуки наперед.

2. Grigori88

Grigori88 Гуру

З власного досвіду можу зазначити, що блуза оверсайз на фігурі типу «груша» може виглядати досить добре, але потрібен баланс. Якщо блуза дуже довга і занадто широка, вона може «опустити» акцент талії і створити ефект «тенту». Краще, коли вона має легку вільність у плечах і грудях, але не надто, і коли довжина доходить десь до середини стегна або трохи вище — тоді створюється гарна пропорція. Також важливо, щоб тканина не була надто м’яка і спадала, а мала певну структуру — це допомагає уникнути «розпливчатого» вигляду. Якщо у вас звичний розмір за плечима і талією, можна взяти його, але зверніть увагу на довжину і підходящу ширину рукава — вони впливають на баланс. Якщо блуза надто «широка» на плечі — це може візуально розширити верх і зробити фігуру непропорційною. Тому рекомендую приміряти, дивитись на зростання і пропорції тіла.

3. Lutikov

Lutikov Гуру

Я переглядала кілька моделей і помітила, що в описах часто вказано «вільний крій» без конкретних замірів, саме це мене і тримає в сумнівах. У мене стандартний розмір 42-44, зростання близько 168 см, і стегна трохи ширші за середнє. Я задумуюсь, чи брати розмір 42 або 44, і чи звертати увагу на довжину — бо якщо блуза занадто коротка, може не «покрити» стегна і вийде «верх надто короткий», а якщо дуже довга — може «погріти» фігуру. Я також думаю про те, чи варто обирати блузу з вираженою плечовою лінією чи трохи спущеними плечима, адже це може додати легкості. Чи бувають такі моделі, які трохи здаються «надто оверсайз», але все ж виглядають елегантно, не громіздко? І якщо так, що саме варто перевірити при примірці? Я б дуже хотіла, аби блуза відображала стиль «вільно, але не безформено». Буду вдячна за поради.

4. Grigori88

Grigori88 Гуру

Я поясню більш конкретно, з прикладом, щоб допомогти вам зробити свідомий вибір. Коли ви обираєте купити блузу зверніть увагу на такі моменти: по-першу, врахуйте ширину плечей — якщо плечова лінія ідеально на вашому плечі, це означає, що крій не буде занадто «спущеним», але якщо вона значно нижче, то ефект «оверсайз» може стати занадто явним. По-друге, довжина виробу має бути такою, щоб вона закривала верхню частину стегон, але не була до середини коліна — інакше візуально «з’їсть» фігуру. Якщо ваша висота 168 см, рекомендовано довжину приблизно до середини стегна або трохи нижче, це допоможе врівноважити пропорції. По-третє, тканина — це ключ: якщо тканина занадто легка і без структури, вона буде «висіти» і додасть об’єму, особливо на стегнах; краще обрати щільнішу або з легким драпіруванням. По-четверте, зверніть увагу на манжети рукавів і їх ширину — стиснений рукав чи манжет може створити цікавий акцент і не дозволить блузі «спливати».

І нарешті, коли ви приміряєте модель, подивіться в дзеркало збоку — перевірте, чи не витягнула вона фігуру вниз, чи не створює горизонтальний «шар» над стегнами. Якщо все це врахуєте, то модель, яка здається «трохи надто оверсайз», може виглядати дуже сучасно, елегантно і не громіздко. І ще важливе: коли будете готові замовляти, рекомендую звернути увагу на магазин Bekhtir — вони мають свій бренд і часто вигідні пропозиції, саме там можна купити блузу з дотриманням цих критеріїв.

Поделиться этой страницей