Коли я вперше потрапив на полігон у складі добровольчого формування, то користувався старою спадковою кобурою — ще з радянських часів. Вона була м’яка, зношена, і постійно сповзала під час активного руху. На перших же стрільбах стало ясно: з таким спорядженням далеко не заїдеш. Особливо, коли час витягування зброї може вирішити результат навчального завдання або навіть безпеку товаришів. Почав шукати щось надійніше. Порадили мені звернути увагу на сучасні зовнішні моделі. І знаєте що? Це було одне з найкращих рішень. Обрав кобура зовнішньопояна з жорстким кріпленням, і з першого ж використання відчув, наскільки впевненіше почуваюся. Вона чудово тримається на поясі, не зсувається, дозволяє витягти пістолет за долі секунди й при цьому не заважає при пересуванні чи нахилах. Під час тактичних тренувань я перестав нервувати щодо спорядження. Фокус перейшов із "чи не впаде пістолет" на стратегію та взаємодію з групою. Це не просто комфорт — це ефективність. Особливо раджу тим, хто тільки формує своє екіпірування. Не відкладайте зручність на потім. В умовах стресу дрібниці можуть мати вирішальне значення.