Содержание материала
селекції Сумського НАУ
Сорт |
Уро-жайність, ц/га |
Вміст крохмалю, % |
Смакові якості
|
Колір м’якуша |
Кулінарно-споживчий тип |
Аграрна |
550 |
18 |
добрі |
білий |
С,D |
Ластівка |
450 |
18 |
добрі |
білий |
С,D |
Ювіляр 60-70 |
400 |
14 |
добрі |
кремовий |
В,С |
Фермерська |
350 |
14 |
відмінні |
білий |
В,С |
Смуглянка |
500 |
16 |
відмінні |
білий |
В,С |
Молодіжна |
450 |
17,5 |
відмінні |
кремовий |
С |
Кулінарно-споживчий тип: А-вінігретний;
В-для піджарювання; С-для всіх блюд; D-для пюре
Ранні (80-90 днів) сорти картоплі
інституту картоплярства УААН
Сорт |
Уро-жайність, ц/га |
Вміст крохмалю, % |
Смакові якості, бал |
Колір шкірки |
Колір м’якуша |
Тирас |
460 |
11-14 |
3,7 |
рожевий |
білий |
Серпанок |
450 |
13-14 |
4,0 |
рожевий |
кремовий |
Подолянка |
450 |
14,4 |
4,3 |
білий |
св.жовтий |
Повінь |
460 |
15-16 |
4,4 |
рожевий |
кремовий |
Незабудка |
400 |
13-14 |
4,0 |
білий |
кремовий |
Мелодія |
450 |
14-15 |
4,2 |
рожевий |
кремовий |
Карлик |
445 |
13-14 |
4,1 |
кремовий |
білий |
Загадка |
430 |
13,5 |
3,9 |
білий |
кремовий |
Жеран |
440 |
14,5 |
4,0 |
рожевий |
білий |
Дніпрянка |
450 |
14-15 |
4,3 |
кремовий |
жовтий |
Веста |
430 |
15-16 |
4,3 |
білий |
біл |
Ранні і раньостиглі сорти картоплі
Поліської дослідної станції ім.О.Засухіна
Сорт |
Уро-жайність, ц/га |
Вміст крохмалю, % |
Смакові якості, бал |
Колір шкірки |
Колір м’якуша |
Тирас |
460 |
14-16 |
3,7 |
рожевий |
білий |
Божедар |
450 |
15,9-16,2 |
3,8 |
рожевий |
білий |
Косень 95 |
450 |
14-15 |
3,7 |
рожевий |
білий |
Поран |
450 |
12-14 |
3,4 |
рожевий |
білий |
Карлик |
445 |
13-14 |
4,1 |
кремовий |
білий |
Жеран |
440 |
14,5 |
4,0 |
рожевий |
білий |
Веста |
430 |
15-16 |
4,3 |
білий |
білий |
Посвіт |
450 |
13-14 |
добрі |
білий |
білий |
Зов |
460 |
13-16,7 |
добрі |
білий |
білий |
Гарт |
430 |
15-15,6 |
добрі |
білий |
білий |
Загадка |
430 |
13,5 |
3,9 |
білий |
кремовий |
Середньоранні і середньостиглі сорти картоплі
Поліської дослідної станції ім.О.Засухіна
Сорт |
Уро-жайність, ц/га |
Вміст крохмалю, % |
Смакові якості, бал |
Колір шкірки |
Колір м’якуша |
Дара |
417 |
14-16 |
3,9 |
білий |
білий |
Доброчин |
450 |
15-16 |
4,3 |
рожевий |
білий |
Малинська біла |
440 |
13-16 |
4,3 |
білий |
білий |
Малич |
440 |
16-17 |
4,1 |
білий |
білий |
Поліська 96 |
450 |
16-17 |
4,2 |
рожевий |
білий |
Пост 86 |
400 |
15-16 |
4,0 |
рожевий |
білий |
Радич |
400 |
15-16 |
4,0 |
рожевий |
білий |
Дубравка |
460 |
13-14 |
4,0 |
рожевий |
білий |
Поліська рожева |
440 |
17-18 |
4,3 |
рожевий |
білий |
Тетерів |
450 |
15-16 |
4,2 |
рожевий |
білий |
Середньостиглі (105-115 днів) сорти картоплі
інституту картоплярства УААН
Сорт |
Уро-жайність, ц/га |
Вміст крохмалю, % |
Смакові якості, бал |
Колір шкірки |
Колір м’якуша |
Багряна |
455 |
15-16 |
4,3 |
рожевий |
білий |
Билина |
445 |
16,2 |
4,2 |
рожевий |
св.-жовтий |
Віринея |
450 |
15-16 |
4,2 |
рожевий |
жовтий |
Довіра |
455 |
17 |
4,3 |
рожевий |
білий |
Лелека |
445 |
18-19 |
4,0 |
білий |
білий |
Лілея |
460 |
17-18 |
4,2 |
кремовий |
кремовий |
Надійна |
510 |
14,7 |
4,1 |
рожевий |
кремовий |
Слов’янка |
520 |
12-13 |
3,7 |
рожевий |
кремовий |
Явір |
450 |
17-18 |
4,5 |
кремовий |
кремовий |
Промінь |
475 |
15-16 |
4,0 |
рожевий |
св.-жовтий |
Червона рута |
430 |
19-20 |
4,2 |
рожевий |
білий |
Середньоранні (90-100 днів) сорти картоплі
інституту картоплярства УААН
Сорт |
Уро-жайність, ц/га |
Вміст крохмалю, % |
Смакові якості, бал |
Колір шкірки |
Колір м’якуша |
Водограй |
500 |
12-13 |
3,6 |
білий |
кремовий |
Забава |
440 |
14-15 |
4,4 |
рожевий |
білий |
Левада |
470 |
17-19 |
4,7 |
рожевий |
кремовий |
Немішаїв-ська 100 |
425 |
13-16 |
3,8 |
рожевий |
кремовий |
Обрій |
500 |
17-18 |
4,4 |
білий |
білий |
Поляна |
475 |
12-13 |
3,8 |
рожевий |
жовтий |
Світанок київський |
450 |
18-20 |
4,9 |
рожевий |
кремовий |
Фантазія |
485 |
18-19 |
4,3 |
рожевий |
білий |